Viktoria Volkova o romanu „Teci mi kroz vene“ i zbirci pesama „Nezaborav“

Viktoria Volkova o romanu „Teci mi kroz vene“ i zbirci pesama „Nezaborav“

Ideja da postane autorka prvo romana, a kasnije i zbirke pesama, kod Ivane Marković se javila spontano i bez mnogo planiranja. Sa pisanjem, prvo pesama, a kasnije i priča počela je rano. Kao veliki ljubitelj knjiga nije bilo teško da svoju maštu zabavi  razmišljanjem o nekoj od mogućih situacija i likovima koji bi mogli da postanu deo njenog autorskog projekta.

Nakon dugih 10 godina, romanom „Teci mi kroz vene“ predstavila se čitalačkoj publici i tada počinje njen put kao autorke. Markovićeva je ipak odlučila da književnim stopama korača pod pseudonimom Viktoria Volkova.Obzirom na dug vremenski period u kojem je nastajao, priča njenog romana se menjala kao i likovi, a na kraju je sve objedinjeno u jedno štivo puno misterije, drame i ljubavnih preokreta.

Njen način pisanja poprilično je jednostavan i spontan jer, kako kaže, svaki lik priča svoju priču, a detalji se nadovezuju jedan na drugi. Mart 2020. godine obeležio je konačno objavljivanje romana „Teci mi kroz vene“ čije je pojavljivanje kod čitalaca izazvalo podeljene reakcije. Ivanini najznačajniji kritičari bili su njena porodica i prijatelji koji su bili svedoci nastanka svakog poglavlja i sa oduševljenjem dočekali njen prvenac.

Nakon romana, dogodilo se i objavljivanje zbirke pesama (Ne)zaborav i ona predstavlja nešto najličnije što je do sada ova mlada autorka objavila.Kaže, zbir kratkih tekstova i pesama nastali su iz potrebe da pomogne sebi kako bi prebrodila teške trenutke u životu.