Veliko interesovanje za izložbu slika „Ljubav i istina“ paraćinske likovne umetnice Marije Komarac

Veliko interesovanje za izložbu slika „Ljubav i istina“ paraćinske likovne umetnice Marije Komarac

„Ljubav i istina“ je naziv izložbe slika paraćinske likovne umetnice Marije Komarac koja je svečano otvorena u galeriji novog Kulturnog centra u subotu uveče. Za razliku od izložbe u Ćupriji gde je izložen 21 rad, ova postavka broji jedan više i dopunjena slikom čiji je naziv „Amputirani duhovi“.

Inspirisana emotivnom životnom pričom u poslednjih pet godina Marija je svu svoju patnju u borbi za starateljstvo nad svojom decom prenela na platno. Zato je izložbu slika i posvetila majkama koje su izgubile starateljstvo nad svojom decom.

Otvaranje izložbe imalo je svojevrsnu uvertiru u vidu koreografije članica plesne škole „Tutu dance“ iz Paraćina. Njen osnivač i Marijin veliki prijatelj Ivana Milutinović Milosavljević kaže kako su te večeri spojeni ples i umetnost, a da je 15 devojčica predstavilo jednu veoma emotivnu istinitu priču.

Aljoša Gligorijević v.d. direktora Kulturnog centra kaže da je oduševljen ogromnim odzivom sugrađana koji su rešili da lično pruže podršku Mariji Komarac.

Marija Komarac kaže da će koreografija biti sastavni deo izložbe i da će narednih meseci svoja dela sigurno izlagati u brojnim srpskim gradovima jer već postoji veliko intersovanje mnogih galerija. Na taj način želi da skrene pažnju javnosti na problem sa kojim se ona susrela i pruži podršku pre svega majkama ali i očevima koji su izgubili starateljstvo nad svojom decom. „“