U subotu izložba slika „Ljubav i istina“ paraćinske likovne umetnice Marije Komarac

U subotu izložba slika „Ljubav i istina“ paraćinske likovne umetnice Marije Komarac

Nakon izložbe slika u ćuprijskoj Ustanovi kulture, ljubitelji umetnosti iz Paraćina imaće priliku da vide jednu veoma dirljivu priču kroz dela Marije Komarac. Likovna umetnica iz Paraćina koja nakon izložbe „Ekvilibrijum“ punih 12 godina nije izlagala u svom rodnom gradu, sugrađanima će se predstaviti kroz izložbu „Ljubav i istina“.

Marija Komarac je izložbu velikog formata posvetila svim majkama koje su izgubile starateljstvo nad svojom decom. Velika većina radova nastala je u prethodne dve godine i inspirisana je životnom dramom u borbi za starateljstvo koja je trajala punih 5 godina.

Kompletna izložba iz Ćuprije biće prikazana i u Paraćinu, a čini je 21 slika. Marija ima još nekoliko slika na kojima radi prethodnih meseci, a na sammom otvaranju izložbe u Paraćinu posetioci će imati priliku da vide koreografiju članica lokalne plesne škole kojom se oslikava sva nemoć roditelja u borbi za starateljstvom.

Marija je ubeđena da je nju umetnost spasila u najtežem životnom periodu i da je izložba rezultat patnje kroz koju je prolazila prethodnih godina. Nakon izložbe slika u Ćupriji dobila je mnogo pozitivnih komentara čak i od osoba od to nije očekivala. Zato veruje da će slično biti i u Paraćinu i pozvala je svoje sugrađane da posete kulturni centar i pogledaju slike koje predstavljaju njenu najtežu životnu bitku.

Izložba slika „Ljubav i istina“ u paraćinskom Kulturnom centru biće otvorena za posetioce do 3. septembra, a Marija Komarac je već dobila par ponuda da izloži svoje radove u nekoliko srpskih gradova narednih meseci.