Veliki broj dečaka i devojčica na audiciji za najveće dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ u Ćupriji

Veliki broj dečaka i devojčica na audiciji za najveće dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ u Ćupriji

Mnogobrojni učenici osnovnih i srednjih škola opštine Ćuprija odazvali su se u ponedeljak audiciji tradicionalnog muzičkog takmičenja „Ritam Evrope“ koja je održana u muzičkoj školi „Dušan Skovran“. Ćuprija je punih deset godina učesnik ovog najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja čiji je cilj spajanje različitih kultura, tadicicije i muzike.

Najveće dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću ima tradiciju dugu 16 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. Ritam Evrope je takmičenje koje okuplja decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

Devojčice i dečaci iz ćuprijskih osnovnih i srednjih škola kažu da im je veoma drago zato što imaju priliku da budu deo ovako velikog takmičenja i da jedva čekaju da svoje umeće, znanje i talenat predstave i drugim učesnicima.

Organizatori smatraju da je celokupno takmičenje nastalo sa ciljem da podstakne razvoj talenta kod dece i omladine i da su se u ovakvom sistemu stvorili mladi koji su neprestana inspiracija u sprovođenju ovakvog dečijeg muzičkog takmičenja.

Milan Milinković, glavni koreograf festivala Ritam Evrope ističe da iako je starosna propozicija za učešće na takmičenju od 14 do 21 godine, ukoliko primete nešto mlađu decu naprave izuzetak, dok se gornja starosna granica ne prelazi.

Organizator najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Ritam Evrope“ Nenad Jeremić najavio je za par dana završetak prvog kruga audicija, dok će drugi deo uslediti nakon praznika. Domaćin ovogodišnjeg festivala je Kikinda koja je prethodne godine u Zrenjaninu odnela pobedu.