Vaskršnji štand učenika OŠ „Radoje Domanović“ u Striži

Vaskršnji štand učenika OŠ „Radoje Domanović“ u Striži

Učenici Osnovne škole Radoje Domanović“ u Striži pripremili su razne dekorativne, ali i funkcionalne predmete na temu Uskrsa. Radove koji su iz pomoć svojih učitelja izradili naći će se na prodajno-izložbenom štandu u dvorištu ove seoske škole. U prethodnih nekoliko dana učenici su koristeći različite motive i tehnike farbali jaja, pravili su korpice, sapune i druge predmete od papira. Učenici su uložili dosta truda i ljubavi kako bi njihov Uskršnji štand bio što bogatiji.

Zaposleni u Osnovnoj školi Radoje Domanović“ u Striži došli su na ideju da organizuju ovaj prodajni štand kako bi na zanimljiv način obeležili veliki hrišćanski praznik, ali i sakupili novac za ono što im nedostaje u školi. Jednosmenski rad u Striži pohađa 25 deteta od 1. do 4. razreda.

Kupovinom Uskršnjih jaja, mirišljavih sveća i slatkiša je prilika da za najveći hrišćanski praznik svoje drage osobe obradujte unikatnim poklonima. Prema rečima zaposlenih u ovoj školi, cene su simbolične te najeftiniji proizvod možete kupiti za 30, a najskuplji za 500 dinara.