Uspesi učenika Mašinsko-elektrotehničke škole na takmičenjima iz engleskog jezika i istorije

Uspesi učenika Mašinsko-elektrotehničke škole na takmičenjima iz engleskog jezika i istorije

Emilija, Nikola, Sava, Đorđe i Dimitrije učenici su Mašinsko-elektrotehničke škole iz Paraćina koji su prethodnih nedelja ostvarili odlične rezultate na takmičenjima iz engleskog jezika i istorije. Njih četvoro su nedavno na okružnom takmičenju iz engleskog ostvaril plasman na republičko takmičenje na ponos svojih školskih drugova i profesorke Danijela Đokić.

Za takmičenje u Jagodini ih je pripremala profesorka engleskog Danijela Đokić koja punu 31 jednu godinu radi u prosveti.

Dimitrije Đorđević je ostvario plasman na okružno takmičenje iz istorije. Ovaj skromni momak je iz Grabova kod Ražnja i svakodnevno putuje do Paraćina jer mu je bila želja da upiše ovu školu. On prenosi svoje utiske sa takmičenja i govori o razlozima zbog kojih voli istoriju.

Svo petoro su učenici koji su izabrali smer Elektrotehničar informacionih tehnologija koji je u ovoj školi pokrenut od ove školske godine. Direktor ove škole Igor Jevtić je prezadovoljan uspesima svojih đaka što dovoljno govori da u Mašinsko-elektrotehničku školu ne upisuju isključivo zaljubljenici u mašinstvo, elektrotehniku i računare.

Mašinsko-elektrotehničku školu danas pohađa negde oko 350 učenika. Pošto se upisan politika menjala poslednjih godina  u njoj đaci mogu odabrati nekoliko obrazovnih profila poput elektrotehničar računara, multimedija, energetike, autoelektričari i mehaničari grejne i rashladne tehnike. Direktor ove škole Igor Jevtić je najavio da će od naredne školeske godine po prvi put upisati odeljenje po dualnom sistemu obrazovanja – industrijski mehaničar i mehaničar motornih vozila.