Uspesi padobranaca AK „Naša krila“ na 67. Prvenstvu Srbije u padobranstvu

Uspesi padobranaca AK „Naša krila“ na 67. Prvenstvu Srbije u padobranstvu

Članovi AK „Naša krila“ još jednom su oduševili paraćinsku sportsku javnost jer su se sa 67. Prvenstva Srbije u padobranstvu vratili sa pregršt medalja. Brat i sestra Dušan i Sara Lukić iz Bošnjana kod Paraćina su sa aerodroma Ečka doneli priznanja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u skokovima na cilj sa 1000 metara.

Na Prvenstvu Srbije odličan je bio i Miroljub Janićijević koji je sa takmičenja doneo srebro u otvorenoj konkurenciji i isto odličje sa Prvenstva Srbije. Ovo nisu sva dostignuća padobranaca sa aerodroma u Davidovcu, a o preostalim priznanjima iz Zrenjanina govori Svetlana Simić koja je sa ovog takmičenja donela zlato i srebro u pojedinačnoj i drugo mesto u ekipnoj konkurenciji.

Legenda srpskog padobranstva Svetlana Cica Simić kaže da je aerodrom Ečka kod Zrenjanina odlično organizovan i pohvalila je organizaciju 67. Prvenstva Srbije u ovom sportu. Ipak kao jednoj od najiskusnijih padobranaca, smatra da je mesto postavljanja doskočišta ugrožavalo bezbednost takmičarima, a to je objasnila na ličnom primeru neposredno nakon jednog od skokova.

Sara i Dušan spadaju među najmlađe članove AK „Naša krila“ od ukupno šest juniora, takozvanih početnika u ovom sportu. Sara ima svega 18 godina i blizu 100 skokova u tako kratkoj karijeri, a njen brat Dušan je malo iskusniji sa preko 400 skokova padobranom.

AK „Naša krila“ uveliko priprema takmičenje u preciznom sletanju polovinom septembra koje ovaj klub tradicionalno organizuje povodom dana opštine Paraćin.