Vladan Mrkušić viceprvak države u sportskom ribolovu

Vladan Mrkušić viceprvak države u sportskom ribolovu

Vladan Mrkušić paraćinski sportski ribolovac ponovo je zadao domaći zadatak svim ribolovcima iz sredine u kojoj živi. On je nedavno na jezeru Ćelije na izbornom takmičenju za reprezentaciju Srbije koje je trajalo dva dana, postao viceprvak države u ovom sportu.

Na jezeru Ćelije se često održavaju takmičenja u sportskom ribolovu a na njemu Paraćinci već godinama ostvaruju odlične plasmane. Osim njega na ovom takmičenju pod zastavom Mrene nastupio je i Vladimir Vidanović koji je u generalnom plasmanu bio 21.

Član OSR „Mrena“ iz Paraćina je na ovaj način održao kontinuitet vrhunskih rezultata na državnim prvenstvima i za malo mu je izmakao prošlogodišnji domet prvaka države. Takozvana liga šampiona je i izborno takmičenje za reprezentaciju i predstavlja najjače pojedinačno takmičenje u sportskom ribolovu.

Osim titule prvaka i vicešampiona države u pecanju udicom na plovak u poslednje dve godine, Mrkušić se pokazao i kao odličan lider. On je naime u više navrata bio selektor u reprezentaciji, prvo damama, a potom i omladincima.

Ovog strastvenog ribolovca u dresu reprezentacije Srbije narednih dana očekuje nastup na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Vredi pomenuti još jedan odličan rezultat člana Paraćinske Mrene. Miroslav Kaličanin je u dresu reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu u disciplini SPIN koje se održavalo u Bugarskoj osvojio 12. mesto. Paraćinski ribolovci Miloš Petković i Stefan Arsić će do kraja godine nastupiti na državnom izbornom prvenstvu u disciplini fider, a Zoran Fatur će na svetskoj smotri ribolovaca udicom na plovak u Sloveniji pokušati da dođe do medalje. Mrena će 19. septembra na jezeru Ćelije organizovati fider Kup na kojem će nastupiti sportski i ribolovci rekreativci.