Uspesi mlađe grupe paraćinskih gimnastičarki

Uspesi mlađe grupe paraćinskih gimnastičarki

Kao jedan od bazičnih sportova, gimnastika se preporučuje deci kao osnova za svaku dalju fizičku aktivnost. Kroz savladavanje osnovnih pokreta,koordinacije i ravnoteže, deca razvijaju fizičke sposobnosti i veću izdržljivost. U gimnastičkom klubu iz Paraćina u mlađoj grupi trenira više desetina devojčica. Da je u društvu sve lakše ali i da je ritmička gimnastika jedan od najlepših sportova za devojčice, govore iskustva malenih gimnastičarki.

Premet, zvezda, kolut i most neki su od omiljenih pokreta ovih malenih gimastičarki. A da je njihov klub veoma uspešan govori veliki broj medalja koje su do sada osvojile na mnogobrojnim takmičenjima na kojima  u nastupale i u grupnim ali i u indidivualnim vežbama. O uspešnoj sezoni u prošloj godini govori Marija Savić, jedan od trenera u gimastičkom klubu Paraćin koja je zadužena za mlađu grupu.

Savićeva je naglasila da sva deca redovno dolaze na treninge i vredno rade tako da smatra da nema razloga da uspeh izostane i ove sezone. Sada su pred njima pripreme za još jedno veliko takmičenje, prvo u nizu ove sezone. Ona takođe naglašava i prednosti ovog sporta.

O paraćinskom gimastičkom klubu, govorila nam je i Nataša Avramović, trener starije grupe gimastičarki. Obzirom na veliku brojnost članova kluba, mlađa grupa trenira u Sali Osnovne škole Đura Jakšić, a starija grupa devojaka svoj trening radi u sali Mašinsko-elektrotehničke škole.

Gimastika se preporučuje deci nakon pete godine kao najidealniji sport koji će im pružiti sve što im je u tom uzrastu neophodno za dalji rast i razvoj. Gimastički klub iz Paraćina redovno upisuje nove članove i vrši selekciju gimnastičarki prema uzrastu.