Uspeh učenika OŠ „Đura Jakšić“ na okružnom takmičenju Pažljivkova smotra

Uspeh učenika OŠ „Đura Jakšić“ na okružnom takmičenju Pažljivkova smotra

Učenici drugog razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“ su na okružnom takmičenju Pažljivkova smotra postigli odlične rezultate. Paraćinski osnovci Elena, Vuk, Nikolina i Nikola osvojili su prvo mesto i plasirali se na republičko takmičenje gde će se takmičiti kao tim. Na opštinskom takmičenju koje je ranije ove godine održano u OŠ „Đura Jakšić“ učestvovali su njihovi vršnjaci iz drugih osnovnih škola kao i predškolci.

Deci je za takmičenje bila na raspolaganju knjiga Pažljivko kao i par sajtova iz kojih su uz pomoć roditelja i učiteljice vežbali osnove saobraćaja. Mališani kažu da im takmičenje nije bilo teško i da su se dobro zabavili, a mi smo ih pitali šta im je bilo posebno zanimljivo na takmičenju u Nišu i kojih se oni pravila u saobraćaj pridržavaju.

Od 2014. bezbednost dece u saobraćaju je jedna od bitnijih tema u društvu, pa je agencija za bezbednost u saobraćaju deo svojih aktivnosti prenela na škole i na taj način stavila do znanja prosvetarima  da je edukacija i saobraćajno obrazovanje od velike važnosti za mališane. Đaci u paraćinskim osnovnim školama svake godine imaju testove u kojima je obuhvaćeno gradivo iz saobraćaja koje oni uče na časovima Svet oko nas.

Iako su se u Nišu takmičili individualno, u Beograd na republičko takičenje idu kao tim i unapred se raduju tome. Pripreme su već počele, tako da će, kako kaže njihova učiteljica Snežana Đokić biti spremni za republičko takmičenje čiji ternin bar u ovom trenutku nije poznat.