Otvaranje produženog boravka u paraćinskim osnovnim školama

Otvaranje produženog boravka u paraćinskim osnovnim školama

U ponedeljak počinje sa radom produženi boravak pri osnovnim školama u opštini Paraćin. Roditelji će decu u školu moći da dovedu već od 7:30 i u produženom boravku će moći da ostanu sve do 16:30. Direktor OŠ „Radoje Domanović“ Aleksandar Jovanović kaže kako je ova ustanova spremna da dočeka učenike kao i to da ima zainteresovanih roditelja koji bi koriste ovu mogućnost.

Škola je u obavezi da izvrši kompletnu dezinfekciju prostorija za boravak dece kao i igračke namenjene njima. Pri samom ulazu u školu već je postavljena dezo-barijera kao i sredstvo za dezinfekciju ruku. Roditeljima neće biti dozvoljen ulazak u školu, oni će morati da nose maske a preporuka je da deci pre polaska izmere temperaturu.

Kako bi izbegli komplikovanu proceduru u vidu spremanja i dostave hrane, preporuka nadležnih je da roditelji brinu o ishrani svoje dece.

Učenici će iz škole pratiti nastavu na televiziji, potom će raditi domaće zadatke i imati druga zaduženja koja dobiju od nastavnika. U slobodno vreme moći će da se bave različitim aktivnostima. Preporučeno je da deca budu što više u dvorištu škole uz nadzor nastavnika.

Štab za vanredne situacije opštine Paraćin je ovoj školi donirao po 50 rukavica i zaštitnih maski namenjenih zaposlenima a JKP „Paraćin“ je obezbedilo 12 litara dezinfekcionih sredstva. Produženi boravak u ovoj školi pohađaće sedmoro učenika, samo jedan u OŠ Đura Jakšić, osmoro zainteresovanih je u OŠ Momčilo Popović Ozren dok u OŠ Stevan Jakovljević nijedan učenik neće pohađati produženi boravak.