Udruženje distrofičara obeležilo međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Udruženje distrofičara obeležilo međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga obeležilo je u Paraćinu 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Današnji dan je prilika da oni ukažu javnosti na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Jedan od najvećih problema osoba sa invaliditetom poslednjih godina je zapošljavanje. Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga sa sedištem u Paraćinu ima 58 članova, od kojih trenutno veoma mali broj njih ima posao.

Sekretar udruženja distrofičara Pomoravskog okruga, Jovica Milenković kaže da oni zajedno obeležavaju ovaj dan od osnivanja udruženja 2004. godine. Dodaje da je nekada bilo mnogo više druženja, a da je ove godine epidemija korona virusa uslovila nešto skromniju kampanju.

Dodatnu zaradu uspevaju da obezbede i preko projekata jer prave razne predmete od drveta, suvenire i ukrase. Trenutno rade na realizaciji projekta „Moć drveta“ koji finansira Opština Paraćin.

Udruženje distrofičara svoje radove reklamira i na društvenim mrežama kako bi neke od njih prodali i tako dodatno zaradili. Jovica Milenković kaže da je prodaja uvek slabija u zimskom periodu, a s obzirom da je baš na današnji dan u Paraćinu pao prvi sneg, ovim ljudima će svaka pomoć u narednom periodu dobro doći.