Učenička kompanija đaka Ekonomsko-trgovinske škole

Učenička kompanija đaka Ekonomsko-trgovinske škole

Marta i Đurđina učenice 4. godine Ekonomsko trgovinske škole kao i još dve nešto mlađe Emilija i Andrea prave kućice za pse od reciklažnog materijala sa zvučnom i toplotnom izolacijom. Ovi radovi su deo kreativnog projekta paraćinske škole u okviru učeničke kompanije koji će uskoro prezentovati na regionalnom takmičenju.

Njih četiri su se poslednjih nedelja vrlo često družile i tom prilikom koristile alate svojstvene muškacrima. Ipak napravile su sjajan posao kako bi pokazale da briga o životinjama uvek može da se podigne na viši nivo. O ovom projektu govori njihova mentorka profesorka stručnih predmeta Ivana Janković Vlajić.

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji ovo takmičenje sprovodi dugi niz godina, a paraćinska škola na njemu učestvuje poslednje dve. Svoj rad će učenice predstaviti 28. marta na regionalnom takmičenju u Kragujevcu.

Osim ove velike u jednoj od učionica ETŠ su i nešto manje kućice koje je ovaj tim napravio u saradnji sa decom iz OŠ „Radoje Domanović“. Čekamo kraj meseca kada ćemo saznati rezultate sa takmičenja u Kragujevcu, a osim u ovom gradu regionalna takmičenja biće održana u Nišu, Beogradu i Novom Sadu. Tom prilikom će stručna komisija ocenjivati izgled i uređenje štanda, originalnost proizvoda, timski duh, prodajne veštine i jedinstvenost ponude.