Još jedno uspešno takmičenje za paraćinske gimastičarke

Još jedno uspešno takmičenje za paraćinske gimastičarke

Početak takmičarske sezone takmičarke GK Paraćin su otvorile Međunarodnim Evita kupom u Svilajncu gde je učestovavalo 24 kluba iz Srbije i jedan klub iz Hrvatske i Makedonije.

Takmičenje se odvijalo u dva dana, 09. i 10.03. u grupnim C i B vežbama, umetničkoj gimnastici, C, B i A individualnom programu. Prvog dana paraćinke su imale predstvnike u C i B grupnim vežbama kao i u C individualnom programu.
Takmičarke su se vratile sa četiri zlatne medalje, tri srebrne medalje, dva četvrta mesta i jedno 13. Najuspešnija takmičarka prvog dana je bila seniroka u C individualnom programu u vežbi loptom Petra Milosavljević.

Drugog dana tkamičenja devojčice su nastupale u B i A individualnom programu i tom prilikom osvojile su dva zlata, četiri srebra, dve bronze i tri četvrta mesta. Najuspešnija drugog dana bila je seniorka u A programu , Marija Veljković, u pitanju je vežba loptom u kojoj je osvojila 1. mesto, u vežbi obručem drugo mesto i višebojski plasman drugo mesto.

Bio je ovo uspešan početak sezone za takmičarke i paraćinski klub. Naredno tamičenje je Trofej Novog Sada, jedan od najvećih međunarodnih turnira u našoj zemlji, a ovom prilikom klub će predstavljati seniroke Gimnastičkog kluba Paraćin.