Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Potočca nižu uspehe na takmičenjima

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Potočca nižu uspehe na takmičenjima

Znate li onu školu u opštini Paraćin koja u svom dvorištu ima ni manje ni više nego avion iz ratnog vazduhoplovstva nekadašnje Jugoslavije. Osnovna škola Vuk Karadžić je osim po ovom poznata i po brojnim uspesima njenih đaka. Poslednji uspeh učenici ove škole ostvarili su na okružnom takmičenju iz predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje koje je održano u Belušiću kod Rekovca.

Sofija Ilić i Elena Velisavljević ostvarile su plasman na Republičko takmičenje nakon nagrađenih radova tačnije maketa iz brodo i avio modelarstva.

 

Neda Petrović i Branko Petrović su na istom takmičenju prikazali nešto drugačiju maketu iz sfere elektronike. Na osnovu ovih radova i njih dvoje će uskoro pokazati znanje i na Republičkom takmičenju.Profesorka srpskog jezika Aleksandra Miletić govori o nastupima učenika ove škole na okružnim takmičenjima što je gotovo praksa poslenjih godina.

Poslednjih desetak godina OŠ „Vuk Karadžić“ poznata je po organizovanju opštinskih i okružnih takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“.

I to verujte nije sve. Neda Petrović i Branko Petrović učestvovali su na Republičkom takmičenju iz šaha za osnovcekoje je održano u Mladenovcu. Neda je u velikoj i jakoj konkurenciji osvojila peto mesto dok je Branko takmičenje završio kao 12.