Učenici OŠ „Đura Jakšić“ – vicešampioni konkursa „Pokrenimo našu decu“

Učenici OŠ „Đura Jakšić“ – vicešampioni konkursa „Pokrenimo našu decu“

Učenici razreda III/3 Osnovne Škole „Đura Jakšić“vicešampioni su konkursa „Pokrenimo našu decu“ koji u okviru istoimenog programa za sve osnovne škole u Srbiji realizuje Aqua Viva, brend kompanije Knjaz Miloš.  Učenici su se za ovo takmičenje duži vremenski period pripemali.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, Aqua Viva već četvrtu godinu uspešno podstiče i organizuje dodatnu svakodnevnu fizičku aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda. Cilj programa jeste prevencija lošeg držanja, deformiteta kičme, gojaznosti i neaktivnog životnog stila kod dece. OŠ „Đura Jakšić“ prvi put učestvuje na ovom konkursu.

Konkurencija je bila velika, 36 osnovnih škola nadmetalo se na konkursu „Pokrenimo našu decu“. Učenicima III/3 kreativnosti nije manjkalo, pa su sa svojom učiteljicom osmislili praktične vežbe uz jednostavan rekvizit.

Osim paketa rekvizita za fizičku aktivnost, učenici odeljenja III/3 dobili su i dvodnevno putovanje na Divčibarama. Većina njih nadala se da će osvojiti jedno od prva tri mesta.

Krajem marta, vicešampione konkursa „Pokrenimo našu decu“ posetiće predstavnici kompanije „Knjaz Miloš“ koji će im uručiti diplomu i osvojene nagrade.