Učenici OMŠ „Milenko Živković“iz Paraćina nižu uspehe na takmičenjima

Učenici OMŠ „Milenko Živković“iz Paraćina nižu uspehe na takmičenjima

Osnovna muzička škola „Milenko Živković“ postala je prepoznatljiva po sjajnim rezultatima koje njeni učenici ostvaruju na brojnim takmičenjima. Mnoštvo osvojenih laureata sa republičkih i inostranih takmičenja govore u prilog da ova škola neguje muzučke talente velikog broja dece. Kristina Vasić, Jovan Milovanović i Nikodina Stanojević učenici su petog, drugog i prvog razreda ove škole koji se mogu pohvaliti nagradama koje su doneli u prethodnom periodu. 

Oni su učestovali na takmičenjima u našoj ali i u zemljama u inostranstvu. Saksofonistkinja Kristina, pijanistkinja Nikodina i harmonikaš Jovan, govorili su o svojim uspesima.

Ovi mladi vituozi samo su jedan deo od velikog broja dece koja svoje muzičke talente razvija u paraćinskoj muzičkoj školi. Iako nisu mogli da pretpostave koliko će biti uspešni, na samom počeku svi su bili odlučni u tome koji instrument žele da sviraju.

Jedan od mlađih smerova u Osnovnoj muzičkoj školi “Milenko Živković” vodi nastavnik Đorđe Stojiljković koji takođe ima razloga da se pohvali uspesima svojih đaka. On vodi klasu učenika, na smeru za instrumente sa udaraljkama koji postoji već četiri godine, a ovogodišnje takmičenje bilo je ujedno i prvo za njegove učenike.

Nastavnik Đorđe Stojiljković takođe je šef timpanista u simfonijskom orkestru u Nišu i student master studija udaraljki u klasi Borisa Bunjca. On se nada da će se u budućnosti ovaj smer tek razvijati i okupiti još više muzikalne dece. Nastavnik Đorđe Stojiljković takođe je šef timpanista u simfonijskom orkestru u Nišu i student master studija udaraljki u klasi Borisa Bunjca. On se nada da će se u budućnosti ovaj smer tek razvijati i okupiti još više muzikalne dece.

Direktorka škole Simonida Pešić je najavila kakve planove ima muzička škola u narednom periodu kao i malu novinu koja će zaživeti od ove godine. Naime, učenici pripremnih razreda neće polagati prijemni ispit već odmah kreću sa slušanjem izabranog instumenta.

Veliki broj upisane dece pokazatelj je intresovanja za muzičku školu, a u budućnosti se iz ove ustanove nadaju da će moći da priušte i nove odseke, tačnije da deci ponude još neke nove instrumente za koje se mogu opredeliti.