RTV Kanal M jači za doktora nauka – Ilija Milosavljević doktorirao na Filozofskom fakultetu u Nišu

RTV Kanal M jači za doktora nauka – Ilija Milosavljević doktorirao na Filozofskom fakultetu u Nišu

Veliki prijatelj, novinar saradnik Kanala M, istraživač pripravnik i saradnik u nastavi na Filozofskom fakultetu u Nišu, doktorirao je danas na ovom fakultetu na departmanu za komunikologiju i novinarstvo. Ovaj sjajni Paraćinac, naš dragi kolega je pred tročlanom komisijom odbranio doktorski rad koji je spremao nekoliko godina na temu “Komunikacione strategije promocije i distribucije posredstvom striming servisa Netfliks u Srbiji.

Ilija je obradio temu kojoj se niko u našoj zemlji od nastanka Netfliksa nije u tolikoj meri posvetio i napisao doktorski rad koji će se sigurno prepričavati narednih godina i biti izdat u brojnim domaćim i stranim publikacijama i stručnim časopisima.

Milosavljević pored kratke ali besprekorne karijere na fakultetu i u svetu novinarstva, svira saksofon, honorarac je na RTV Kanal M, autor dvadesetak naučnih radova, ponosni je otac jednog deteta, brat, suprug i sin svojih roditelja. Priznajemo, mnogo titula, zvanja i obaveza za ovako svestranu osobu koja ima svega 32 godine.

Odrastao je u Rataru nadomak Paraćina, rano se odvojio od roditelja jer je pohađao srednju muzičku školu u Kragujevcu. Kaže kako je novinarstvo upisao želeći da proširi svoja znanja jer je zbog uskostručne srednje škole smatrao da zaostaje u sferi opšteg informisanja za svojim vršnjacima. U doba kada je novinarska profesija gotovo obezvređena Ilija pronalazi motiv za svoje buduće obrazovanje. Diplomirao je 2016. sa prosekom 9,83.

Master studije komunikologije je završio za dve godine polovinom juna 2018. i ubrzo nakon toga upisuje doktorske studije. Ilija ima naučno akademsko zvanje – istraživač pripravnik i saradnik u nastavi, što ga kvalifikuje da uporedo pišići naučne radove i predaje na fakultetu.

Osim kao novinara, Iliju Paraćinci prepoznaju i kao deo EX muzičkog sastava ALIAS. Saksofon svira godinama i kaže kako to prvenstveno nije bio njegov već izbor roditelja. Ubrzo nakon što je propao plan da upiše muzičku akademiju posle završene srednje muzičke škole, stigao mu je poziv da se pridruži ekipi mladih i perspektivnih muzičara iz Paraćina. Nakon višenedeljnih vežbi nastao je bend ALIAS.

Ovo je bila kratka priča o ovom sjajnom novinaru i predavaču na Filozofskom fakultetu u Nišu na departmanu za komunikologiju i novinarstvo. Kanal M se ponosi što u svojim redovima ima jednu ovakvu svestranu ličnost o kom će se tek pisati, pričati i čije će naučne radove buduće generacije sigurno izučavati.