U toku je prijava penzionera za pakete solidarne pomoći

U toku je prijava penzionera za pakete solidarne pomoći

U toku je prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći preko Saveza penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženja penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost”, koji su preko svojih opštinskih udruženja i odbora korisnika penzija, objavili javni poziv za prijavu penzionera za ovaj vid solidarne pomoći.

Osnovni kriterijum za dodelu ove pomoći je visina penzije do 24.987 dinara. Potrebno je da korisnici ponesu poslednji penzijski ček i dokaz o visini penzije. Ukoliko korisnik prima i penziju iz inostranstva, iznosi penzija u zbiru ne mogu biti veći od navedenog iznosa.

Prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija (koja ne prelazi najniži iznos penzije), a prioritet imaju i korisnici penzija stariji po godinama života.

Paraćinski penzioneri mogu se prijaviti Osnovnom udruženju penzionera u našem gradu.

Za pakete solidarne pomoći ove godine su izdvojena sredstva u visini od čak 111 miliona dinara, dok je prošle godine za ove namene utrošen 51 milion dinara.

Savez penzionera Srbije (SAPENS) objavio je javnu ponudu u kojoj se navodi i šta će biti sadržina paketa solidarne pomoći koji će morati da se isporuče na 176 lokacija u Srbiji.

– Kuhinjska Tuzlanska so, kilogram
– Šećer kristal kilogram, Crvenka
– Brašno T500 kilogram, Danubius (dva komada)
– Ulje suncokret (litar), Dijamant
– Pirinač kočanski 400 grama
– Testenina pužići 400 grama Grano doro
– Supa kokošija 65 grama Yumis
– Tunjevina komadi u suncokretovom ulju 160 grama Ocean
– Bebi sapun sa pantenolom, glicerinom i uljem nevena, Nevena, 78 grama
– Zubna pasta triple action 75 mililitara Colgate
– Deterdžent Duel – đurđevak 3 kilograma

Prijave za dodelu paketa se mogu podneti zaključno sa 29. aprilom, a rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja dan kasnije. Podela će počeće 20. maja.