U Paraćinu održana akcija „Dan pešačenja – korak bliže zdravlju“

U Paraćinu održana akcija „Dan pešačenja – korak bliže zdravlju“

Slađana, Vinka i Magdalena vole da šetaju. da se sa svojim prijateljima druže u prirodi i zato su se odazvali akciji „Dan pešačenja“. U parku kod Hale sportova u Paraćinu u subotu već od ranih jutarnjih sati, okupili su se i mladi i stari kako bi zajedno prošetali deonicu dugu 10 kilometara čiji je moto „Korak bliže zdravlju“.

Okupljeni su negde oko 9 sati krenuli u šenju dugu 10 kilometara do bivše kasarne “Branko Krsmanović”, nastavili kroz vikend naselja do jezera Vezirovac i nazad. Prema podacima organizatora ove akcije PK Javorak, Danu pešačenja odazvalo se tačno 283 učesnika.

Ova akcija se u Paraćinu organizuje od 2017. godine a za vikend je održana po peti put. Najmasovnija akcija održana je pre dve godine kada je organizovano šetalo preko 450 ljudi. To pokazuje da Paraćinci vole ovakav vid rekreacije, što daje šansu PK Javorak da dobije nove članove.

Pandemija nam je svima u određenoj meri promenila život i navike, a povremeni boravak u prirodi i šetnja  su odlični vidovi rekreacije. Zato učesnici akcije i pozivaju svoje sugrađane da češće uživaju u prirodi.

Planinarski savez Srbije koji je ovu akciju pokrenuo pre oko deset godina, je objavio da se akciji Dan pešačenja na teritoriji Srbije odazvalo blizu 12 hiljada ljudi.