Kada i gde pauk odnosi nepropisno parkirano vozilo, gde se ono preuzima i koliko to košta

Kada i gde pauk odnosi nepropisno parkirano vozilo, gde se ono preuzima i koliko to košta

Da li je Paraćin sredina sa malo parking mesta, da li u njemu ima previše automobila ili naši sugrađani parkiraju svoje automobile skoro pa gde stignu, pitanje je od milion dolara na koje nećemo dobiti jedinstven odgovor. Povodom ovakvog stanja na našim ulicama moralo je nešto da se preduzme, pa je Direkcija za izgradnju početkom ovog meseca pokrenula akciju odvoženja nepropisno parkiranih vozila.

Za dvadesetak dana od početka ove akcije, na depo su odvezena svega dva vozila, a za pet je Policija napisala prekršajne naloge. U praksi to manje više izgleda ovako – u odsustvu vozača, nepropisno parkirano vozilo radnici Direkcije za izgradnju podižu na pauk koje odvoze na depo u bivšu kasarnu na 7. julu.

Vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju opštine Paraćin kaže da su bili primorani da pokrenu ovu akciju zato što je situacija sa nepropisno parkiranim automobilima u gradu veoma loša. Dodaje da kazne nisu cilj već sredstvo kojim žele da povećaju bezbednost kako učesnika u saobraćaju tako i pešaka koji često umesto trotoarom moraju da hodaju ulicom.

U Paraćinu postoji 736 parking mesta i preko 20 predviđenih za osobe za invalididteom. Poslednjih meseci u Paraćinu su uvedena nova parkirališta kao što su ona u ulicama Nikole Pašića i Svetog Save. S obzirom na veliki broj nepropisno parkiranih automobila stiče se utisak da mnogi jednostavno ne žele da plaćaju parking pa svoja vozila ostavljaju na mestima koja nisu obeležena za to pa čak i na sred ulice.

Parking mesta su u zavisnosti od dela grada u kojem se nalaze podeljena na tri zone, pa u u odnosu na to gde parkirate vozilo razlikuje se i cena.

U Direkciji za izgradnju svesni su da ova mera nije popularna među vozačima ali da su bili primorani da makar počnu da rešavaju ovaj veliki problem na gradskim ulicama. Planiraju da akciju pojačaju narednih nedelja što je i poruka učesnicima u saobraćaju da ne ostavljaju svoja vozila na mestima koja za to nisu predviđena.