U Paraćinu obeležen Dan osoba obolelih od cerebralne i dečije paralize

U Paraćinu obeležen Dan osoba obolelih od cerebralne i dečije paralize

Povodom Dana osoba obolelih od cerebralne i dečije paralize, članovi paraćinskog udruženja održali su kratku prezentaciju. Na taj način skreću pažnju javnosti na osobe koje boluju od cerebralne paralize kao i na probleme sa kojima se osobe sa ovom dijagnozom susreću. Ove osobe su najčešće žrtve diskriminacije, pa im je samim tim teško da se socijalizuju. Zato je Udruženje za cerebralnu i dečiju paralizu iz Paraćina koje svoje aktivnosti sprovodi u mesnoj zajednici Gloždak, po rečima njegovih članova sjajno okruženje za druženje.

Udruženje za cerebralnu i dečiju paralizu Paraćin postoji 15 godina. Iz udruženja kažu da je ovo prvi put da obeležavaju Dan osoba obolelih od cerebralne i dečije paralize, a njegov predstavnik Sanja Jovanović nada se da će im to postati tradicija.

Socijalizacija je nešto što ovim osobama najviše treba, a upravo je njihovo Udruženje zaslužno za pozitivnu energiju koja među njima vlada. Kreativne radionice na kojima prave dekorativne magnete su najbolji način za druženje i razonodu, a često im se pridruže i osobe sa nekom drugom vrstom invaliditeta. Podatak da se okupljaju za praznike i da slave rođendane svakog člana govori o tome da su u Udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu Paraćin svi jednaki.