Šta je Klub za stara i ostarela lica i koje aktivnosti nudi članovima

Šta je Klub za stara i ostarela lica i koje aktivnosti nudi članovima

Oko 150 penzionera aktivni su članovi Kluba za stara i ostarela lica u Paraćinu. On omogućava korisnicima da se prema ličnom izboru i afinitetima uključuju u aktivnosti i sadržaje koji se u njemu organizuju. Slobodan Banović i Ljubinka Aleksić dugodišnji članovi ovog kluba zadovojni su uslugama koje on pruža. Oni aktivno učestvuju u raznovrsnim aktivnostima i samim tim kako kažu, vode zdraviji i bogatiji život.

Pored kreativnih radionica, zajedničkih šetnji, izleta, humanitarnih aktivnosti i druženja sa decom i mladima, klub ima i određene sekcije. One omogućavaju korisnicima da se prema ličnom izboru uključuju u aktivnosti koje ih zanimaju.

Iako epidemisjka situacija trenutno nije baš najpovoljnija, korisnici svakodnevno dolaze u klub gde se uz šoljicu kafe ili čaja druže sa ostalim članovima i igraju svoje omiljene igre.

Klub za stara i ostarela lica je osnovan 1987. godine i nalazi na adresi Nikole Pašića bez broja. Svi zainteresovani Paraćinci stariji od 60 godina, odnosno penzioneri imaju mogućnost da se druže, zabave, informišu, na taj način poboljšaju društveni život. On je za korisnike otvoren svakog radnog dana od 7.30 do 18 časova, kao i subotom od 7.30 do 13 sati.