U nedelju tradicionalni Svetosavski pesnički maraton u Kulturnom centru

U nedelju tradicionalni Svetosavski pesnički maraton u Kulturnom centru

Književni klub „Mirko Banjević” dugi niz godina neguje tradiciju čiji je cilj predstavljanje rada mladih kao i pesnika sa višegodišnjim stažom. U susret Savindana članovi ovog kluba tradicionalno organizuju „Svetosavski pesnički maraton“ koji svake godine okupi brojne književne klubove i njihove članove. Na ovogodišnjem događaju paraćinski književni klub obeležava jedan lep jubilej.

Ova manifestacija je kao i svake godine takmičarskog karaktera, a pravo učešća imaju svi ljubitelji pisane reči. Andrija Radomirović predsednik Književnog kluba “Mirko Banjević” kaže da će ove nedelje biti dodeljene nagrade za troje najboljih pesnika.

Ova jubilarna svečanost će biti održana u paraćinskom Kulturnom centru koji je uz paraćinski književni klub jedan od organizatora.

Radomirović kaže da je veoma zahvalan opštini Paraćin na višegodišnjoj podršci, portalu 035, televiziji Kanal M kao i lokalnim preduzetnicima „Sičko“, „Bahus“, „Hernandez“ i „Šumadija“. Svi ljubitelji poezije biće u prilici da u nedelju 27. januara od 15 časova prisustvuju „Svetosavskom pesničkom maratonu“ u galeriji Kulturnog centra.