U nedelju preventivni pregledi

U nedelju preventivni pregledi

Bez zakazivanja, pa čak i bez zdravstvene knjižice svi zainteresovani paraćinci moći će za vikend da odrade niz pregleda u paraćinskoj Opštoj bolnici i u Domu zdravlja. U nedelju 19. maja od 8 časova lekari će  biti na rapolaganju za sva pitanja pacijenata. Službe intrenog odeljenja, laboratorije i radiologije biće zadužene za obavljanje pregleda čiji je cilj podsticanje stanovništva na redovne preglede i poboljšanja opšteg zdravlja.

Direktor Opšte bolnice Paraćin Saša Bacić prokomentarisao je prednost pregleda bez zakazivanja i u kojoj meri naši sugrađani koriste ovu mogućnost.

Ovog vikenda, tačnije u nedelju od 8 do 17 časova osim u Opštoj bolnici i u Dom zdravlja mogu doći svi zainteresovani koji žele da prekontrolišu krvu sliku, odrade EKG, merenje krvog pritiska i ultrazvuk stomaka. Doktorka Snežana Nikodijević naglasila je da će prilikom ovih pregleda pacijenti imati dovoljno vremena da sa lekarima porazgovaraju i o dodatnim pritanjima o njihovom zdravstvenom stanju.

Dom zdravlja Paraćin već duže vreme sporovodi ovakve akcije pregleda bez zakazivanja, što je kod građanstva probudilo svest ka očuvanju i kontroli zdravlja. Pomoćnica direktorke zadužena za zdravstvena pitanja Snežana Nikodijević ističe da je najveća zaintresovanost za neke od dijagnostičkih metoda koje su teško dostupne, tačnije one za koje je broj termina ograničen. Svi pacijenti kod kojih se prilikom pregleda javi potreba za daljim lečenjem biće adekvatno zbrinuti, tačnije biće upućeni na dalju dijagnostiku.