Preventivni pregledi i ove nedelje u Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Paraćinu

Preventivni pregledi i ove nedelje u Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Paraćinu

U okviru  još jedne akcije obavljanja preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja, opšta bolnica Paraćin vršiće preglede bez zakazivanja u nedelju 26. maja. Ovom prilikom paraćinci će moći da prekontrolišu krvni pritisak i hormone štitaste žlezde, dok će na odeljenju fizikalne medicine biti organizovani i pregledi za decu.

Ovog vikenda, tačnije u nedelju od 8 do 17 časova mogu doći svi zainteresovani, a prijem će se obavljati na Internom odeljenju i na odeljenju fizikalne medicine. Pravo na preventivni pregled imaju svi građani, bez obzira na zdravstveno osiguranje ili uput. Direktor Opšte bolnice Paraćin, Saša Bacić pozvao je sve građane da dođu, odrade pregled i vode računa o svom zdravlju. 

U odnosu na prošlonedeljne preventivne preglede kada je pacijentima bilo omogućeno da kontrolišu krvu sliku, odrade EKG, merenje krvog pritiska i ultrazvuk stomaka, ovog vikenda će moći da prekontrolišu i hormone štitaste žlezde kao i pulmološki pregled. Velika posećenost preventinim pregledima ukazuje na brigu o zdravlju naših sugrađana, a zanimljivo je da je prošle nedelje tačnije 19. maja odrađeno čak 132 ultrazvučna pregleda stomaka, a na preventivni pregled je došlo ukupno 177 paraćinaca.