U Moravacem volonterskoj akciji “Eko-dan” posađeno 150 stabala

U Moravacem volonterskoj akciji “Eko-dan” posađeno 150 stabala

Kompanija Moravacem je organizovala volontersku akciju u okviru događaja “EKO-DAN” i tom prilikom, uz podršku volontera iz kompanije kao i đaka iz lokalnih škola, zasađeno je 150 stabala unutar fabričkog kruga.

Zaposleni u kompaniji Moravacem zajedno sa đacima osnovnih škola “Branko Radičević” iz Popovca i “Radoje Domanović” iz Paraćina, u okviru volonterske akcije pod nazivom “Eko-dan” zasadili su ukupno 150 stabala kugličastog jasena, platana, bagrema, javora i lipe.

Svaki učesnik volonterske akcije imao je mogućnost da, nakon sadnje, obeleži drvo koje je posadio sa pločicom na kojoj je bilo urezano njegovo ime i prezime i time dobije “svoje drvo” koje će nastaviti da raste i pruža zdravlje, lepotu i hlad budućim generacijama.

Akciju su podržali i predstavnici Opštine Paraćin, Slavica Jovanović, predsednica Skupštine opštine Paraćin, Nebojša Ratković i Aljoša Gligorijević, predstavnici Regionalnog inovacionog startap centra kao i Milica Savić, v.d. direktorka JP Poslovni centar sa svojim kolegama.

U zvaničnim obraćanjima generalnog direktora Moravacema, Radeta Bučevca i v.d. direktorke JP preduzeća Poslovni centar, Milice Savić, najavljena je dogovorena poslovna saradnja između ove dve kompanije, kojom će svako domaćinstvo u Popovcu imati prilike da dobije besplatno čišćenje dimnjaka, po pozivu, a celokupnu akciju finansiraće cementara Moravacem.

Uspešna zelena volonterska akcija “Eko-dan” završena je dodelom plaketa svakom učesniku, a ovekovečena je zajedničkom fotografijom.