U masovnoj imunizaciji u Paraćinu utrošeno više od deset i po hiljada doza vakcina protiv korone

U masovnoj imunizaciji u Paraćinu utrošeno više od deset i po hiljada doza vakcina protiv korone

U Paraćinu je od početka masovne imunizacije, zaključno sa četvrtkom, 18. martom utrošeno 10.508 doza vakcina protiv korona virusa. Prvu dozu primilo je 6597 građana, a sa dve doze do sada je vakcinisano njih 3911. Na spisku za revakcinu danas je bilo 115 građana koji primaju rusku Sputnjik V vakcinu, a prvu dozu kineskog Sinofarma trebalo je da primi 100 osoba. Za subotu, 20. mart zakazana je revakcinacija za još 123 građana.

Iako je vakcinacija u punom jeku, epidemija u Paraćinu i dalje bukti i nivo zaraženih na dnevnom nivou se ne smanjuje.

Sa kovid odeljenja Opšte bolnice u Paraćinu je u protekla 24 sata otpušteno 7, a primljeno 8 pacijenata nakon 184 obavljenih pregleda. Broj hospitalizovanih je 79 i svi imaju tešku kliničku sliku i primaju kiseoničku terapiju. Devet pacijenata je na intenzivnoj nezi na respiratoru, jedan je intubiran, a njih 8 na neinvazivnoj ventilaciji. Potrošnja kiseonika i dalje je na visokom nivou od 1300 kg na dnevnom nivou, što je u redovnim okolnostima mesečna potrošnja kiseonika u čitavoj bolnici u Paraćinu.

Infekcija korona virusom potvrđena je još kod 58 osoba iz Paraćina, podaci su kovid ambulante Doma zdravlja u Paraćinu. U sredu, 17. marta obaljeno je 97 pregleda, a pristigli rezultati 109 testova. 67 osoba javilo se u kovid ambulantu prvi put sa sumnjom na infekciju korona virusom.