U četvrtak i petak besplatni ultrazvučni pregledi u okviru Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke u centru Paraćina

U četvrtak i petak besplatni ultrazvučni pregledi u okviru Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke u centru Paraćina

Karavan koji se širom sveta obeležava kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke. Udruženje „Žena uz ženu“, podiže svest o rasprostranjenosti ove bolesti i ukazuje na važnost prevencije i ranog otkrivanja maligniteta.

Udruženje “Žena uz ženu” i ove godine organizuje karavan Budi hrabra – pregledaj se, opremljen ultrazvučnim aparatom i opremom za dijagnostički pregled.

Karavan će boraviti u Paraćinu 6. i 7. aprila na trgu u centru grada, saopštili su ranije organizatori ove akcije koja traje barem prema njihovim najavama do 12. aprila.

Cilj ove akcije je podizanje svesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke kroz pružanje besplatnih preventivnih preglede svim ženama širom Srbije.

Naznačeno je da pregled mogu uraditi žene do 45 godina starosti, osim trudnica, porodilja i žena sa već postavljenom dijagnozom.

Organizatori Karavana su najavili preventivne preglede u Rumi, Malom Požarevcu, Inđiji, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Topoli, Ćupriji i Paraćinu.