U četvrtak i petak 12. Regionalni sajam obrazovanja NOU fest u Ćupriji

U četvrtak i petak 12. Regionalni sajam obrazovanja NOU fest u Ćupriji

Ćuprija će ove nedelje biti srpski centra nauke i obrazovanja!

Nauka mora da bude besplatna i dostupna deci, ovogodišnji je moto organizatora 12. Regionalng sajma obrazovanja NOU fest u Ćupriji. Ovogodišnji koncept sajma je okupljanje i prezentacija fakulteta i srednjih škola za učenike iz regiona Centralne Srbije i šire koji će tokom dava dana trajanja sajma biti u prilci da se upoznaju sa mogućnostima i sulovima upisa i nastavnim programima srednjih škola i fakulteta.

Tokom dva dana trajanja sajma obrazovanja u ćuprijskoj Hali Ada biće organizovan veliki broj poseta učenika iz brojnih opština i gradova Centralne Srbije, rekla nam je koordinatorka NOU tima Iva Milijančević. Za njih će u četvrtak i petak biti organizovan besplatan prevoz, a posete štandovima na sajmu biće moguće od 10 ujutru do 16 časova popodne.

Iva je govorila o ciljnim grupama osnovnih i srednjih škola kojima je posebno uputila poziv da dođu pred kraj radne nedelje u Ćupriju.

NOU fest poslednjih godina beleži odličnu posetu, a prošle je ovaj sajam posetilo između 4 do 5 hiljada nastavnika, učitelja, učenika i njihovih roditelja. Jedan od ciljeva organizatora je unapređenje informisanoti učeika završnih razreda osnovnih i srednjih škola o nastavku orbrazovanja, promocija visokoškolskog obrazovanja, podsticanje interesovanja za školovanje i nauku kao i promocija i afirmacijaregiona u širim naučno-obrazovnim krugovima.