Tradicionalni Regionalni sajam obrazovanja u Ćupriji „Noufest“

Tradicionalni Regionalni sajam obrazovanja u Ćupriji „Noufest“

Tradicionalni regionalni sajam obrazovanja u Hali sportova „Ada” u Ćupriji NOUFEST ove godine je domaćin rekordnih 44 predstavnika visokoškolskih ustanova. Fakulteti iz Beograda, Niša, Kragujevca, Trstenika i mnogih drugh gradova pokušali su da učenicima srednjih škola sa teritorije Pomoravlja predstave sve ono što njihova obrazovna ustanova nudi. Već sa polaskom u prvi razred srednje škole, većina mladih razmišlja pravcu nastavka školovanja, te je poseta NOUFEST-u odlična za uvid u studijske programe koje fakulteti nude.

Zainteresovanim srednjoškolcima su na sajmu dostupne detaljne informacije koje im mogu pomoći pri upoznavanju sa programom i radom željenog fakulteta. Izlagači su su na sajmu imali priliku da ostvare neposredni kontakt sa potencijalnim studentima i da im približe smerove koji se nalaze na fakultetima koje predstavljaju.

Predstavnik organizatora Regionalnog sajma obrazovanja „Noufest“ Dejan Milutinović istakao je da su veoma ponosni zato što svake godine imaju sve veći broj predstavnika fakulteta na sajmu i da je cilj da se budući studenti na licu mesta upoznaju sa onim što ih zanima. Promocija domaćih obrazovnih ustanova je nešto što žele da istaknu, a Milutinović dodaje da se po tome razlikuju od ostalih sajmova u Srbiji.

Prvi dan dvodnevnog sajma bio je rezervisan za srednjoškolce i fakultete, dok će narednog dana učenicima osmog razreda osnovnih škola biti predstavljene srednje škole sa teritotije Pomoravlja. Ovom prilikom osnovci će biti u mogućnosti da se upoznaju sa smerovima željenih srednjih škola, kao i da dobiju sve potrebne informacije.