Pažljivkova smotra u školi u Popovcu

Pažljivkova smotra u školi u Popovcu

Koliko je važno edukovati decu na pravi način o njihovoj bezbednosti prilikom učešća u saobraćaju pokazali su nam prvaci osnovnih škola sa teritorije opštine Paraćin. Oni su učestvovali na opštinskom takmičenju “Pažljivkova smotra” koje je održano u Osnovnoj školi „Бранко Радичевић” u Popovcu, a đake smo pitali koja pravila su naučili od Pažljivka.

Edukacija osnovaca i dece predškolskog uzrasta sa Pažljivkom održava se već par godina, a cilj sprovođenja ovih radionica je podizanje svesti kod ljudi o bezbednosti dece u saobraćaju kao i edukacija dece o pravilima ponašanja u saobraćaju.

Opština Paraćin i opštinski Savet za bezbednost saobraćaja vode računa o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, pa tako i najmlađih kaže Dejan Nešić član Opštinskog veća. On dodaje da je oko većine škola urađena horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i usporivači saobraćaja kako bi deca bila što bezbednija.

Marko Miladinovć direktor Osnovne škole “Branko Radičević” u Popovcu kaže da im je velika čast što su domaćini opštinskog takmičenja. Dodaje da je ovo veoma koristan i zabavan način na koji deca mogu mnogo toga novog da nauče, ali i da se druže sa svojim vršnjacima iz ostalih škola.

Nakon ovog takmičenja, pobedničku ekipu očekuje odlazak na Regionalno takmičenje, koje će biti održano polovinom aprila.