Talentovani dvanaestogodišnji bubnjar Andrej Tričković iz Jagodine

Talentovani dvanaestogodišnji bubnjar Andrej Tričković iz Jagodine

Poznato je da bubnjari prave mnogo buke i izluđuju komšije, a u Jagodini se nedavno pojavio još jedan koji je tek počeo da nervira stanare okolnih zgrada. Dvanaestogodišnji Andrej Tričković svira bubanj od svoje devete godine i za kratko vreme dokazao je da ima veliki talenat za muziku. To je nasledio od svog oca koji svira bas gitaru, a Andrej se odlučio za nešto drugačiji instrument na kom najviše svira hevi metal i rokenrol.

Andreju je Metalika omiljena muzička grupa, a kakav bi to bubnjar bio kada ne bi imao i svoj bend. Tako je januara ove godine nastao bend „Dva i po muškarca“.

Andrej sa Jovanom i Nemanjom vežba 2 ili 3 puta nedeljno od 4 do čak 5 sati, na žalost i nesreću komšija u stanu stambene zgrade u Jagodini. Oni kažu da odlično funkcionišu sa dvanaestogodišnjakom u bendu i da to ima svojih prednosti.

Pored kolega iz benda Andrej kaže da veliku podršku ima od porodice i drugova, a posebno od oca koji se dugo bavi muzikom sarađivajući sa poznatim estradnim zvezdama iz Srbije. Oko 15 godina svirao je sa Ljubišom Stojanovićem Luisom, a učestvovao je i u stvaranju muzike za domaći film „Zavet“ koji je režirao Emir Kusturica.

Najmlađi od šestorice Mišinih sinova, Andrej će poput najstarijeg brata najverovatnije nastaviti očevim stopama. Dvanaestogodišnji bubnjar nam je to i potvrdio dodavši da će nastaviti još ozbiljnije da se bavi muzikom sa svojim bendom.