Šta paraćinci misle o novom talasu korone

Šta paraćinci misle o novom talasu korone

U predhodnih nekoliko dana došlo je do drastičnog povećanja zaraženih Paraćinaca korona virusom. Sve više ljudi u kovid ambulanti čeka na pregled sa nekim od simptoma. Novi talas korona virusa najavljivan je za septembar, ali veliki broj zaraženih pokazuje da je malo poranio. Iako brojke govore jedno, mnogi su u  dilemi i sumnjaju da će doći do ponovnne eskalacije ovog virusa. Pitali smo paraćince šta misle o novom talasu Kovida 19 i da li smatraju da će doći do ponovnog jačanja virusa.

Predhodni talas virusa manifestovao se kroz oboljenje gornjih respiratornih puteva, dok se ovaj novi odražava na stomačne tegobe kao što su mučnina, povraćanje i dijareja. Kao mere opreza i predostrožnosti od samog početka važilo je pravilo redovnog pranja ruku i nošenje maski. Nose li sada naši sugrađani maske.

Zvanični podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ pokazuju da smo već danima u novom talasu korona virusa, a samo u četvrtak na teritoriji Srbije bilo je testirano 15,991 osoba od kojih je 5,982 bilo pozitivno. Što se naše opštine tiče u četvrtak je potvrđen 51 slučaj zaraze, u sredu 42, a pre tri dana 49 lica su inficirana korona virusom.