Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Rekovac

Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Rekovac

Rekovac je u utorak 17. oktobra obeležio dan ove male opštine uz prisustvo čak trojice ministara u Vladi Republike Srbije i brojnih gostiju, prijateljskih i pobratimskih opština. Nakon intoniranja himne Srbije Svečanu sednicu je otvorila predsednica SO Mirjana Rakić, a prisutnima se u sali Doma kulture obratio redsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević.

On je u nastavku svog izlaganja govorio i o još nekoliko infrastrukturnih projekata u Rekovcu i najavio otvaranje jedne male fabrike u kojoj će zaposlenje pronaći nekoliko desetina mahom ženskih osoba.

Rekovac je sedište Levačke sredine koje obiluje prelepom prirodom i da je ovaj kraj odličan primer istrajnosti, hrabrosti i borbe za slobodu 79 godina nakon oslobođenja od okupatora u II Svetskom ratu, rekao je ministar u Vladi Rep. Srbije Aleksandar Martinović.

Kratko su se gostima na ovoj svečanosti obratili Novica Tončev ministar bez portfelja i Nikola Selaković ministar u Vladi Rep. Srbije za rad i zapošljavanje. Sva trojica dobili su od opštine Rekovac priznanja na velikom zalaganju u pomoći oveoj sredini u proteklih godinu dana.

Osim njih priznanja, zahvalnice i novčane nagrade dobila su udruženja i pojedinci za promociju kulturnih vrednosti Levča, na osnovu iskazane humanosti nakon nedavnih poplava i brojnih aktivnosti na ulepšavanju i promociji opštine Rekovac. Svečanoj sednici između ostalih prisustvovao je i Vladika šumadijski Jovan.