Za finansiranje reg. razvoja u Srbiji 325 miliona dinara, Paraćin imao predstavnika na potpisivanju ugovora u ministartvu

Za finansiranje reg. razvoja u Srbiji 325 miliona dinara, Paraćin imao predstavnika na potpisivanju ugovora u ministartvu

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek dodelio je ugovore o sufinansiranju projekata za realizaciju izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja gradonačelinicima i predsednicima 19 gradova i opština.

Među njima bio je i predstavnik Paraćina odnosno zamenik predsednika opštine Milan Simić.

Đerlek je istakao da je time postignut cilj da se sufinansira 80 projekata u Srbiji i podsetio da se ugovori, u ukupnom iznosu od 325 miliona dinara, dodeljuju u okviru Programa podsticanja regionalnog rasta, te objavio novi poziv za gradove i opštine.

Program podsticanja regionalnog rasta, kako je ministar naglasio, ima za cilj poboljšanje infrastrukture, ulaganje u industrijske i poslovne zone, podršku preduzetnicima osobama sa invaliditetom, ali i ženskim i mladim preduzetnicima i uskoro se planira dodela 80 grantova, bespovratnih sredstava u iznosu od 250.000 dinara našim preduzetnicima.

Program podsticanja regionalnog rasta u Srbiji usvojen je u aprilu ove godine, a cilj mu je sistemsku podršku podsticanju regionalnog razvoja na celoj teritoriji Srbije, povezivanje, koordinaciju i usklađivanje regulative, institucija i aktivnosti Vlade Srbije i jedinica lokalnih samouprava, kao i drugih relevantnih aktera.