Šta nas sve očekuje u Kulturnom centru u decembru

Šta nas sve očekuje u Kulturnom centru u decembru

Paraćinski Kulturni centar tokom poslednjeg meseca u 2022. godini priprema veliki broj manifestacija kao što su književne večeri, izložbe i predstave. Prva u nizu je planirana već za 5. decembar od 18 časova, kada je zakazana promocija knjige Dijane Čop Nešić „Ogledalo skitnice“. Ovo je njeno prvo gostovanje paraćinskom Kulturnom centru.

Zaposleni u Kulturnom centru obradovaće i naše najmlađe sugrađane jer polovinom naredne nedelje je na programu pozorišna predstava učenika OŠ „Stevan Jakovljević“.

Savez književnika u otadžbini u rasejanju u galeriji Kulturnog centra predstaviće čak 3 knjige. Njihova promocija zakazana je za 16. decembar od 19 časova.

Kao i prethodnih i ove godine će biti organizovana tradicionalna novogodišnja prodajna izložba umetničkih dela. Ona će za sve posetioce biti otvorena 23. decembra od 19 časova.

U galeriji Kulturnog centa trenutno se nalazi postavka fotografija 2. Memorijalni kup „Zoran Purger“. Foto kino klub organizuje ovu izložbu u čast bivšem predsedniku tog kluba, a radove su autori slali na temu „Eksperiment“, jer se Zoran Purger u toku svoje karijere bavio eksperimentalnom fotografijom.

Iako smo tek na početku decembra, Jevtić dodaje da će do kraja meseca sigurno biti održano još jedno književno veče. Sve aktivnosti koje će biti realizovane u paraćinskom Kulturnom centru kao i do sada biće besplatne za sve posetioce.