Izložba fotografija “Da se ne zaboravi”, promocija knjige “Nebeske heroine sveta” i projekcija filma u Reg. inovacionom start up centru

Izložba fotografija “Da se ne zaboravi”, promocija knjige “Nebeske heroine sveta” i projekcija filma u Reg. inovacionom start up centru

Ratni veteran Paraćin organizovali su u nedelju 4. Decembra izložbu fotografija, promociju knjige i projekcju ruskog filma „Nebo“ u Regionalnom inovacionom star up centu.


U prizemelju ove ustanove održana je izložba fotografija „Da se ne zaboravi“ koju je organizovao i postavio SUBNOR iz Aleksandrovca u saradnji sa muzejom Župe. Fotografije su autentične na dan oslobođenja Aleksandrovca u Drugom svetskom ratu.

Ova postavka je prethodno bila izložena u Ruskom domu u Beogradu i Valjevu.


Ispod kupole Regionalnog inovacionog star up centa prezentovana je knjiga „Nebeske Heroine sveta“ autorke akademika prof. dr Radmile Tonković. Ovo je u stvari jedinstvena enciklopedija u svetu na temu letenja i ulozi žena u avijaciji koja obuhvata preko 2000 biografija žena letača širom sveta.

Profesorka Tonković koja je više od dve decenije radila u Komandi RV i PVO u Beogradu, a knjiga koji je napisala je proglašen udžbenikom za tehničke škole i vazduhoplovne akademije u Ruskoj Federaciji.

Na kraju je održana i projekcija ruskog filma „Nebo“ zasnovanog na istinitim događajima gde su u središte priče stavljena dva glavna lika – potpukovnik Sošnikov i kapetan Muravjov. Dva različita lika, dve različite sudbine, kojima je suđeno da se spoje u vojnoj bazi Khmeimim.