Šta je Farmit inovativna bašta

Šta je Farmit inovativna bašta

Jednim klikom izaberi 15 različitih kultura za sadnju, nadgledaj proces i svake nedelje očekuj i do 10 kilograma svežeg porvća na kućnu adresu. Zvuči suviše dobro ali zapravo je istinito. Ovim kreativnim konceptom, studenti iz Beograda predstavili su se srpskom tržištu kao prva kompanija koja olakšava ljudima iz gradova da na svoju kućnu adresu dobijaju svežu hranu nad čijim uzgajanjem i sadnjom imaju kontrolu putem aplikacije. Sava Pavlović kao jedan od osnivača Farmita predstavio se paraćinskoj publici i govorio o iskustvima u pokretanju biznisa.

Svojim obraćanjem, Sava je želeo sve prisutne da ohrabri da počnu da se bave preduzentištvom i da im ujedno prenese iskustvo od ideje koju je imao do same realizacije i konkretnog uspeha u poslu. Firma Farmit dobila je internacionle nagrade, a krajem godine spremaju se za izlazak na strano tržište. Desetina zadovoljnih korisnika potrvdilo je svoja pozitivna iskustva o saradnji sa ovom start up kompanijom.

Korisnici mogu izabrati jedan od tri paketa i preko 10 različitih vrsta povrća koje žele da za njih uzgajaju Farmit poljoprivrednici. Interesantno je to što korisnici u svakom trenutku mogu nadgledati proces sadnje i održavanja, a mogu i lično obići farmu na kojoj se uzgaja njihovo povrće.

Direktor Regionalnog inovacionog start ap centra iz Paraćina Aljoša Gligorijević rekao je da su oni rado domaćini osnivačima uspešnih start ap biznisa i da na taj način žele da ohrabre mlade preduzetnike za pokretanje svojih kompanija. Ujedno je i najavio kakve aktivnosti pripremaju za narednu nedelju.

Regionalni inovacioni start ap centar će i narednih nedelja organizovati interesantne događaje koji će, kako kažu iz ove ustanove, biti podstek za mlade inovatore.