Srećko Milanović član OAK Morava, dvoranski prvak Srbije na 400 metara

Srećko Milanović član OAK Morava, dvoranski prvak Srbije na 400 metara

Srećko Milanović atletičar ćuprijske Morave državni je prvak na 400 metara u dvorani. 2019. godina mu je bila najuspešnija u karijeri jer je u tom periodu ostvario najbolje vreme u omiljenoj disciplini, a pažnju na sebe skrenuo je i nastupom na Balkanijadi.

Oprobao se Srećko i u nešto dužim distancama ali je vremenom postalo jasno da mu kraće deonice više odgovaraju. Ovaj Ćupričanin iako još uvek nema 18 godina, već je uspeo u nameri da obuče nacionalni dres. Smatra da njegovo vreme tek dolazi.

Iako su svakodnevni treninzi naporni, Milanović ih veoma retko propušta. Učenik Tehničke škole u Ćupriji je u svet atletike ušao sa nepunih 10 godina.

Nije sporno da je Milanović talentovan i da vredno trenira, ali doprinos njegovim rezultatima i konstantnom napretku dao je trener Dragan Zdravković, legenda srpske i jugoslovenske atletike.

Nakon izgradnje atletskog stadiona sa tartan stazom ćuprijski atletičari imaju znatno bolje uslove za treninge. Veća je mogućnost da poprave najbolja vremena, a nova podloga koja okružuje fudbalski teren smanjuje rizik od povreda.

Srećko Milanović redovno prati evropska i svetska atletska takmičenja. Ne propušta trke svetskog rekordera u njegovoj omiljenoj disciplini Južnoafrikanca Vajda Van Nikerka. Kaže da od domaćih atletičara najviše poštuje dostignuća skakačice u dalj Ivane Španović, višebojca Ivana Dudaša i svog mentora Dragana Zdravkovića.