Aleksa Milanović član OAK Morava, velika nada ćuprijske atletike

Aleksa Milanović član OAK Morava, velika nada ćuprijske atletike

Atletičar OAK Morava iz Ćuprije Aleksa Milanović jedan je od najperspektivnijih juniora na Balkanu i gotovo neprikosnoven u Srbiji. To je potvrdio na nedavno održanoj republičkoj smotri najboljih atletičara u zemlji kada je osvojio dve medalje. Aleksa je najbrži mladi atletičar Srbije na 1500 i 3000 metara, njegovim omiljenim disciplinama.

Aleksa je 4 godine bio vlasnik državnog rekorda na 2000 metara koji je oboren prošle sezone. U pet navrata je bio učesnik Balkanskog prvenstva sa kojih je doneo 4 medalje.

U svet kraljice sportova zakoračio je 2011. godine kada je učestvovao na krosevima RTS-a. Milanović je ovogodišnji pobednik 75. izdanja Ulične trke u Ćupriji u svojoj uzrasnoj kategoriji. Kaže da uvek ima veliki pritisak kada trči u svom rodnom gradu ali da se sa ovim teretom uspešno nosi već godinama.

Osamnaestogodišnji Milanović je učenik ćuprijske Gimnazije. Obzirom da spada u kategoriju vrhunskih atletičara trenira i po dva puta dnevno.

Najveći konkurenti mladom Ćupričanu su klupski drug Aleksa Tomić i član čačanskog atletskog kluba Ognjen Nikolić.

Čelnici Srpskog atletskog saveza nisu ostali nemi na uspehe ovog mladog momka koji na velikim takmičenjima van zemlje nastupa i u dresu na nacionalnim grbom. Već godinama trenira pod punom prismotrom bivšeg Evropskog šampiona Dragana Zdravkovića. Najveći Aleksin san je učešće na Olimpijskim igrama, a želje su medalje na Evropskom ili Svetskom prvenstvu.