Svež kupus na paraćinskoj Zelenoj pijaci je sve traženiji jer počinje sezona kiseljenja. Pripremanje zaliha za one koji žele tu namirnicu da naprave sami ove jeseni je lakše jer je cena svežeg kupusa nešto povoljnija u odnosu na očekivanu. Tezge su pune različitih sorti poput futoškog i džavera, na kojima ipak dominira bravo.
Na pijacama širom Srbije prodavci često nude i gotovu zimnicu. Cena kiselog kupusa u marketima premašuje iznos od 300 dinara, a na paraćinskoj pijaci je znatno niža.
Najveća količina se kupuje za kiseljenje, a tehinka za pripremu dobrog kiselog kupusa je mnogo. Naše sugrađane smo pitali po kom receptu oni prave ovu vrstu zimnice.
Prema rečim prodavaca cena kupusa nije drastično menjana u odnosu na prethodnu godinu. Pojedini dodaju i da su zadovoljni prodajom.
Iako ga nema u velikim količinama, crveni kupus je skuplji. Njegova cena kreće se od 70 do 130 dinara. Za kilogram kisele glavice kupusa potrebno je izdvojiti 200, a za za seckani 150 dinara.