Poseta dece iz PU Bambi paraćinskoj biblioteci tokom Vukove nedelje

Poseta dece iz PU Bambi paraćinskoj biblioteci tokom Vukove nedelje

Azbuka je jedna od prvih stvari koju deca nauče na početku školovanja čak i dok su u vrtiću. Mališani iz predškolske ustanove Bambi svake godine obilaze paraćinsku biblioteku tokom Vukove nedelje kada učestvuju u zanimljivim radionicama i uče nova slova. Ove godine je svako od njih ukrašavao početno slovo svog imena, a većina njih zna gotovo celu azbuku.

Logično je da ovi mališani dobro poznaju azbuku kada često posećuju Narodnu biblioteku dr Vićentije Rakić u Paraćinu. Njihov vaspitač Marija Milosavljević kaže da je za decu ovog uzrasta veoma bitno da što više budu okruženi knjigama.

Reformator srpskog jezika rođen je počekom novembra davne 1787. godine pa se baš u tom periodu i održava nedelja posvećena verovatno najznačajnijoj ličnosti srpskog jezika i književnosti. U PU „Bambi“ neguju tradiciju dobre saradnje sa paraćinskom bibliotekom kroz organizovanje ovakvih događaja kojima se edukuju naši mali sugrađani.

Pored druženja i ukrašavanja slova mališani su imali priliku da nauče mnogo toga o Vuku Stefanoviću Karadžiću, kao i o nastanku našeg pisma.