Šetnja Paraćinaca starijih od 65 godina tokom vanrednog stanja

Šetnja Paraćinaca starijih od 65 godina tokom vanrednog stanja

Maska, rukavice, trenerke i patike najčešći su izbor prilikom odevanja paraćinskih penzionera prilikom izlaska iz kuće. Oni od ponedeljka mogu svakodnevno u jednočasovnu šetnju. Neki od njih su prvi put izašli iz svojih domova nakon mesec i po dana i kažu da im je šetnja mnogo nedostajala.

Naši najstariji sugrađani najčešće šetaju na gradskom keju. Uglavnom poštuju preporuku o nošenju zaštitne opreme. Ovo je prilika da sretnu svoje prijatelje koje nisu videli od uvođenja mere zabrane kretanja.

Šetnja od po sat vremena i ne više od 600 metara od mesta stanovanja unela je zabunu među penzionere. Kažu kako im nije jasno da li i ko kontroliše njihovo vreme boravka van kuće i nadaju se da neće biti kažnjeni ukoliko preporučenu meru prekrše za koji metar ili minut.

Naši najstariji sugrađani veruju da će mera zabrane kretanja uskoro biti ukinuta. Do tada u slobodno vreme igraju šah, ne ljuti se čoveče, čitaju knjige a na TV-u najčešće gledaju informativni i zabavni program, dokumentarne filmove i serije.