Sastanak predstavnika lokalnih vinarija i destilerija

Sastanak predstavnika lokalnih vinarija i destilerija

U prostorijama Reginalnog inovacionog Start Up centra održan je radni sastanak kom su prisustvovali predstavnici Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, predstavnici lokalne samouprave iz Paraćina i Ćuprije, kao i vlasnici lokalnih vinarija i destilerija. Tema sastanka bili su predstojeći konkursi i projekti, kao i modeli umrežavanja i zajedničkog nastupa na sajmovima kroz dosadašnje ostvarene rezultate, objasnio je Nenad Popović, direktor Reg. agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Paraćin već dugi niz godina organizuje tri događaja koji okuplja veliki broj proizvođača i ljubitelja vina. Aljoša Gligorijević direktor Regionalnog inovacionog Start Up centra rekao je da mu je veoma drago zbog održavanja sastanka, jer je do njega došlo upravo zato što Paraćin može da se pohvali odličnim vinarijama i destilerijama.

Održavanje vinskih manifestacija u našoj opštini od velikog je značaja za sve lokalne proizvođače vina i rakija, jer tako najbolje mogu da se predstave ljubiteljima ovih pića, kaže Vojkan Jovanović vlasnik vinarije„Jovac”. Zato im je ovaj sastanak bio veoma koristan iz nekoliko razloga.

Na ovom sastanku se moglo čuti da je u toku proces izrade međuopštinskog programa razvoja turizma između Paraćina, Ćuprije i Despotovca. Ova regija ima velike potencijale, a međusobna saradnja je neophodna radi boljeg pozicioniranja na tržištu, zaključeno je na sastanku.