Rukometašice Jagodine ispisuju istoriju srpskog rukometa
FOTO: portal Arkus liga

Rukometašice Jagodine ispisuju istoriju srpskog rukometa

Rukometašice Jagodine osvojile su titulu šampiona Srbije. Tim koji sa klupe predvodi Dragan Markov je sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa bio bolji od ekipe Železničara, koja je branila trofej.

Nakon trijumfa u hali ,,JASSA” (28:27), Jagodina je u utorak uveče u Inđiji ostvarila i drugu pobedu, ovoga puta rezultatom 22:18 (12:8).

FOTO: portal Arkus liga

Za igračicu utakmice proglašena je Aneta Adžić, kapiten Jagodine, koja je predvodila svoj tim sa osam pogodaka. U dresu Železničara izdvojile su se Nataša Lovrić i Milica Ignjatović sa po pet golova.

Po završetku utakmice usledila je svečana dodela medalja i trofeja.

Novim šampionkama Srbije medalje je uručio gospodin Dušan Živković, v. d. direktora ARKUS lige. Ujedno, gospodin Živković je Aneti Adžić, kapitenu Jagodine, dodelio pehar ARKUS lige, koji ostaje u trajnom vlasništvu kluba. 

FOTO: portal Arkus liga

Prelazni pehar, namenjen šampionu države u rukometu, Aneti Adžić uručio je gospodin Svetozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Ovo je Jagodini 4. titula prvaka Srbije ukupno 13 trofej, što je istorijskiuspeh u ženskom rukometu u Srbiji. U proteklih šest sezona osvojeno je 11 trofeja.

FOTO: portal Arkus liga

U ovojsezoni Jagodinke su osvojile sve trofeje, odnosno i Superkup i Kup Srbije, bile prve na tabeli u ligaškom delu takmičenja sa 19 pobeda i jednim porazom.

FOTO: portal Arkus liga