Rođendanska poruka Vuku Vasiću

Rođendanska poruka Vuku Vasiću

Da deca znaju za humanost i solidarnost i da je njihova mašta jedan od načina da svom drugu pruže podršku, pokazali su učenici odeljenja VII/2 paraćinske Osnovne škole „Đura Jakšić”. Naime, oni su obučeni u posebnim majicama uputili rođendansku čestitku svom drugu Vuku Vasiću koji se trenutno nalazi na lečenje u Italiju.

Ideju učenika podržala je i njihova razredna koja je veoma ponosna na svoje sedmake. Kako kaže, osim što su pokazali koliko su humani, primenili su i sve ono čemu ih je učila u protekle dve godine.

Mladi Vuk Vasić krajem septembra 2022. godine otputovao je na lečenje u Italiju nakon što mu je u martu dijagnostifikovan karcinom tipa sarcom ewing. Prema rečima njegovog oca Vojislava, zdravstveno stanje Vuka Vasića za sada je stabilno. On se još jednom zahvalio učenicima odeljenja VII/2 na nesebičnoj podršci i pomoći koju pružaju Vuku tokom svih ovih meseci.

Vukovo mesto u učionici VII/2, je upražnjeno, a drugovi nestrpljivo čekaju da im se on pridruži. Koliko je Vuk voljen ne samo u školi, dokazuju i brojne video poruke koje je dobio za ovaj 14. rođendan.