Republička akcija za mlade – Mali Javorak 2021.

Republička akcija za mlade – Mali Javorak 2021.

„Mali Javorak 2021.“ je naziv republičke akcije namenjene našim najmlađim sugrađanima koji će za desetak dana imati priliku da upoznaju jedan deo Kučajskih planina u neposrednoj blizini Grze. Ovu akciju organizuje PK Javorak pod pokroviteljstvom komisije za rad sa mladima Planinarskog saveza Srbije.

Predškolsci, osnovci i srednjoškolci koji budu izrazli želju da sa iskusnim vodičima pešače obeleženim stazama kojima najverovatnije nikada nisu, krenuće u avanturu dugu 7 kilometara 23. maja u 10 časova sa planinarskog doma Đorđe Živković na Grzi.

Mladi će tom prilikom u društvu speleologa posetiti pećinu iznad vrela Grze, biće održana pokazna vežba traženja kontrolnih tačaka kroz planinsku orijentaciju, Gorska služba spasavanja prikazaće jedan deo svojih najčešćih aktivnosti dok će predstavnici Radio kluba Kosmos upoznati učesnike akcije sa korišćenjem radio stanice na terenu. Iz Javorka kažu kako na ovom događaju očekuju nekoliko stotina učesnika i obećavaju odličnu zabavu tokom pešačenja.

Iz Javorka podsećaju sve učesnike akcije da bi tog dana trebalo da imaju odeću i obuću koja odgovara vremenskim prilikama i da sa sobom ponesu hranu i vodu. Organizatori su obezbedili vođe grupa koji će odgovarati za ponašanje, disciplinu i bezbednost učesnika akcije Mali Javorak 2021.