Radionice u Udruženju distrofičara Pomoravskog okruga

Radionice u Udruženju distrofičara Pomoravskog okruga

Iako su javni radovi početkom oktobra završeni, članovi Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga (UDPO) i volonteri ne prestaju sa kreativnim radionicama na kojima izrađuju najrazličitije ukrasne i upotrebne predmete. I dok su se žene uglavnom opredelile za tkanje, izradu figurica od gipsa i ukrašavanje predmeta tehnikom dekupaž, muški deo ekipe izrađuje brodiće od drveta, slika tehnikom pirografije i pravi kućice za ptice.

Aktivnosti udruženja su ove godine, usled epidemije korona virusa, smanjene. Pojedina druženja i takmičenja su, u periodima smirivanja epidemije, ipak održana. Članovi udruženja učestvovali su na nekoliko šahovskih turnira, a sa onog u Smederevu predsednik udruženja Srđan Milenković je doneo bronzanu medalju. Sa takmičenja u pecanju, koje je održano na Deliblatskom jezeru, volonter udruženja Marko Ljutić doneo je srebro. Nedavno su članovi UDPO boravili i na Zlatiboru.

UDPO jedno je od tri udruženja osoba sa invaliditetom u Paraćinu u kojem su ove godine sprovedeni javni radovi u periodu od 10. juna do 10. oktobra.

Kraj godine u udruženjima vreme je svođenje računa i pisanje projekata za narednu godinu kako bi bila obezbeđena sredstva za nesmetano funkcionisanje. Trenutno se prave planovi za obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra koji bi, ako epidemiološki i vremenski uslovi dozvole, mogao da bude obeležen okupljanjem članova udruženja osoba sa invaliditetom u Paraćinu na trgu u centru grada.