Promocija knjige Saše Petrovića „Patike na drumu, srce na nebu“ u Udruženju Paraćinaca u Beogradu

Promocija knjige Saše Petrovića „Patike na drumu, srce na nebu“ u Udruženju Paraćinaca u Beogradu

„Patike na drumu, srce na nebu“ naziv je knjige paraćinskog profesora fizičkog vaspitanja Saše Petrovića koju je pred mnogobrojnim gostima promovisao u Beogradu i to u Uduženju Paraćinaca koje se nalazi u centru glavnog grada naše države. Naime, povodom radnog sastanka članova ovog udruženja Petrović je imao priliku da predstavi svoju misiju koju svakodnevno koristi za promociju zdravog načina života i svog rodnog Paraćina na najlepši način.

Mnogobrojne destinacije, najlepši predeli i pretrčani polumaratoni opisani su i objedinjeni u knjizi koju je pisao putujući po evropskim gradovima. Promocija ove nesvakidašnje knjige premijerno je paraćincima promovisana prethodne godine u prostorijama muzičke škole „Milenko Živković“.

 

Petrović je ideju za promocijom knjige u Beogradu dobio nakon što je upoznao predsednika Udruženja Paraćinaca, profesora na Mašinskom fakultetu u Beogradu Saše Živanovića od kog je dobio poziv za gostovanje u njihovim prostorijama. Profesor Živanović iako dugi niz godina živi i radi u Beogradu rođeni je Paraćinac, a kao i Petrović koristi svaku priliku za promovisanjem svog rodnog grada.

Živanović kaže da mu je izuzetno drago zato što Paraćin ima jednog takvog uspešnog sportistu koji se ne libi da isakne svoje korene. Osim hobija kojim se bavi kad god je u mogućnosti Petrović je i veoma posvećen profesor fizičkog vaspitanja te se svakodnevno trudi da deci približi zdrave navike. Predaje u paraćinskoj Mašinsko – elektrotehničkoj školi u kojoj je veoma poštovan od strane svojih kolega, kaže Igor Jevtić, direktor ove škole.

Profesor Saša Petrović je knjigu namenio svim starosnim strukturama u kojoj je opisivao brojne događaje i predele u kojima je boravio. Podjenako su prisutni polumaratoni kao i destinacije u Srbiji i van nje, a posebno je  izdvojio i boravak u Nici.

Nakon promocije i razgovora sa članovima beogradskog Udruženja Paraćinaca za sve prisutne organizovana je zakuska i druženje koje je proteklo u prijatnoj atmosferi i priči o rodnom gradu.